Lena Jadekrantz

Bingo
Även om många av oss får bidrag av våra arbetsgivare till att utöva friskvård... och många av oss är duktiga på att använda detta... men det är ju ändå alltid roligt att hitta på något tillsammans med sina kollegor och då tänker jag inte främst på en afterwork... som i och för sig alltid är roligt. Men jag har hittat en annan kul grej som man kan göra tillsammans... nämligen hälsobingo :)
Ni skapar en egen hälsobingo, dvs ni väljer själv vad varje ruta ska innehålla. När det gått 1 - 1 1/2 månad så stämmer man av hur det har gått. Avstämningen kan man förslagsvis göra tillsammans under en fika. Den person som har flest kryss... ja den personen har vunnit. Vinsten... ja, det kan ju vara allt från få möjlighet till skapa nästa periods hälsobingo till ett litet pris. Man väljer själv!
 
Bingobrickan kan ha olika teman om man vill, ex prova på en exotisk ny frukt eller grönsak, avsluta en "surdeg", drick 1-2 liter vatten per dag i en vecka... eller göra någon glad... eller att lära dig en andningsteknik. Andra förslag är att du kan dela med dig av en hälsosam artikel, prata med någon som du inte brukar prata med. Ja det finns säker många andra bra idéer. Brickan kan även innehålla fysisk aktivitet ex 200 situps på en månad, prova yoga, 20 min plankan på en månad.... ja, fyll på!
Visst var det här en kul grej :)