Lena Jadekrantz

Kur 3 (6)
HALVLEK :) UNDERBART!!!
Jiiihaaaa! Så skönt! Jag har kommit halvvägs! Är de inte bra, så säg! Har varit så duktig! Vi, familjen, har varit så duktiga! Fast det har verkligen gått upp och det har gått ner! Fysiskt och mentalt... svängningar... och ibland sändingsuppehåll. Hjärntrötthet. Trötthet i kroppen.
Alla dessa slaggprodukter från cytostatikan som kroppen ska ta hand om. Herregud, vilken insats min kropp gör. Jag försöker redan nu förebygga och förenkla för kroppen inför framtiden. Tränar bl a hjärnan med att ha en aktiv hjärna, att blogga är mycket bra för mig.
Mitt mission just nu - rensa i röran :) Förbereda för framtiden. För ja, det blir en framtid. Det har jag bestämt! Annorlunda än tidigare, så klart. Men vad gör det :) Hur det ska bli där framme i framtiden, det vet jag inte... det arbetet pågår inom mig just nu.
Under kur nr 2 uppträdde illamåendet som vanligt, dock annorlunda - mer hanterligt! Utgår från att det blir likadant under kur nr 3. Jag har därför återigen laddat upp med örontermometer, eftersom jag inte får ha högre feber än 38 grader. Om jag nu mot förmodan får feber måste jag omgående få skjuts till sjukhuset... får inte själv köra bil. Jag måste få antibiotika. Infektionsrisken är enormt hög. Min familj är lyhörda och älskade L kollar mig regelbundet med örontermometern för att kolla hur temperaturen förändras, är inte det omvårdnad :) och skulle någon av våra barn vara förkylda... ja då håller de sig på håll. Är inte det kärlek, så säg!
Foto: Devote.se
Bananer, Bananer, Bananer är inköpt. Nyponsoppa, smoothie och tabletter för magkatarr finns inköpta! Jag kommer även att få mediciner mot illamåendet av min kontaktsköterska på onkologen. Har nu gjort det jag kan och vi får se hur kur 3 utvecklar sig. Återkommer om det!
Nya blodvärden är tagna och jag vet inte än om de ligger på normala nivåer. Jag får besked om det idag. I bästa fall ligger värdena på bra nivåer och jag får då samma styrka på cytostatikan som förra gången. Det är det bästa för mig. 
Netflix, Cmore och Viaplay, tack för att ni finns! Det är så bra med TV under denna period. Orkar inte läsa, surfa, blogga eller göra något annat aktivt. Dock försöker jag komma ut på promenad... även om det bara är 100 m. Det är konstigt med illamåendet. När jag promenerar försvinner det, men så snart jag stannar så dyker illamåendet upp igen. Att promenera, röra på mig, det blir en paus från illamåendet. Cirkulation, rörelse... rör på dig! 
Under kur 3 säger jag även "bye bye" till den första uppsättningen av kombination av cytostatika. Den första kombinationen har jag fått under de tre första kurerna (1-3). Under de tre avslutande kurerna (4-6) blir det en ny uppsättning av cytostatika. Jag ska samla information om detta, än så länge vet jag inte så mycket om vad skillnaden i dessa två uppsättningar är.
Jag hör läkarens ekande ord från första mötet "vi har historiskt bra resultat från den kombination av cytostatika som vi använder oss av"... denna mening har många gånger gett mig hopp. Läkarnas och sköterskornas ord är oerhört viktiga! De etsar sig fast! Jag har återupprepat dessa ord många gånger för mig själv under denna resa... TACK!
... Så nu kör vi! Håll i hatten :)