Lena Jadekrantz

New shape
Det går fort nu! Har fått ett preliminärt datum för operationen! Jihhaaaa.... 😐 Bara att växla om! Operationen kommer att ske i slutet av april. Jag kommer att få en ny form... my new shape... undrar hur den kommer att bli?!
Har i alla fall träffat min kirurg och mötet var mycket informativt och bra. Jag inser att jag efter operationen inte kommer att ha ett ärr som går mot armhålan. Bra! Kirurgen kommer nämligen att gå in under huden och kan då nå de lymfknutorna som ska tas bort. Ett ärr rakt över bröstet kommer det att bli... ärret ska jag vårda... så säkert!
Jag fick även information om att 40% får besvär i armen efter operationen... dvs 60% är utan besvär. Jag svarade direkt... då satsar vi på de 60% :)... kirurgen log :) Självklart frågade jag om vilka eventuella skador som kan uppkomma och vilka besvär kan jag få i framtiden... jo eventuellt nervskador och svullnad. Blir det så... då tar vi det då!
 
 
Operationen, en masektomi, kommer att ske i Sundsvall och bröstrekonstruktionen sker i Umeå. Rekonstruktionen sker om ca 2 år.
När jag gör min masektomi kommer jag att få en övernattning på Länssjukhuset i Sundsvall och därefter kan jag åka hem för egenvård. Jag brukar ha bra "läkkött"... hoppas det gäller även denna gång trots att jag haft cellgifter i min kropp.
Jag har också träffat en specialistsköterska som kommer att vara min kontakt/bröstsköterska. Hon var mycket kunnig och berättade att det inte kommer att synas att man är utan bröst när väl protes-bh och protesen är på plats. Känns bra! 
Så till den stora frågan .... har jag då bröstcancer efter operationen?
Så till den inte så stora frågan... what´s your shape :)