Lena Jadekrantz

Äggstra Glad Påsk
Ja, jag erkänner! Jag har ätit oerhörda mängder ägg under denna period! Ja jag vet! Kokta, stekta, röriga och mycket goda :) 
Ägg innehåller mycket bra, både vitaminer och proteiner och ja... jag ska äta proteiner! Cellerna behöver proteiner för att bygga upp sig igen. Så... Ägg Thank U!
Det spirar och jag går mot nya tider nu - det känns bra!
 
💕GLAD PÅSK 💕
Hönan eller ägget
En självklar fråga att ställa i påsktider är om hönan eller ägget kom först? Svaret... ja det beror på om man väljer att se frågan utifrån ett naturvetenskapligt perspektiv eller utifrån religionkunskap? När det gäller det sistnämnda.... ja då börjar det ju med Adam och Eva... så det resonemanget borde även gälla för frågan om hönan eller ägget... svaret blir då att hönan och tuppen kom först. Eller? Det naturvetenskapliga perspektivet går jag inte in på öht. 
Vad tror du... vad kom först... tanken eller ordet? En sak är säkert i alla fall att ord föder nya tankar. Oavsett om man skriver, pratar, diskuterar eller resonerar. Du ensam eller du tillsammans med en grupp... det går att föda nya tankar och idéer om man öppnar upp, lyssnar och respektera. Nu pratar jag inte om de sk sanningssägarna, de som tror att de alltid har rätt, åh no. Dessa personer kan vara de som lever i den största självbedrägeriet och som måste jobba mycket med sig själva än personer som utgår från helhet, sig själv och andra.
Att lyssna på dig själv och på andra... det är övning. Det är också en övning att säga precis som det är... utan att såra... utan att utgå från sig själv. Du som är dålig på att lyssna... träna!
Det är en övning, kanske livslång, att lyssna på sig själv. Den inre rösten som finns där innuti dig. Var ärlig mot dig själv, Möt dig själv och stå upp för dig själv. Den respekten ska du ha... av dig själv. Vår egen förmåga att ändra ett invant beteende kräver träning och kan vara svårt, men det går.
I boken De 12 livssteg framgår att ett antal respondenter i en undersökning fick frågan om de ville ändra något i sitt liv när de tittar tillbaka. Resultatet blev följande:
1. ha levt ett liv där modet funnits och att ha varit sann mot sig själv, dvs inte levt någon annans liv
2. inte jobbat så hårt
3. haft mod att uttrycka sina känslor
4. att behållit sina vänner
5. låtit sig själv vara lyckligare
Lyssna på ditt eget hjärta och lev mer medvetet och närvarande. Var inte "där framme" i tanke och känslor. Stanna upp. Använd alla sinnen och mer därtill.
Verkligheten kan vara läkande och är kanske ett underskattat mirakel. Använd den :)
Vad tror du?
BIRCH
Jag har fått så oerhört fina samtal, mail och sms under dessa månader! Det ger mig så mycket och jag tackar från mitt innersta! Ni är underbara :) Jag har också fått vykort, blommor, böcker och kramar! Handskrivna kort och brev :) Att ni tar er tid att skriva ett brev är fantastiskt, ni har tagit er tid... för mig! TACK!
När jag läser breven så blir jag glad, rörd och tacksam ... ibland gråter jag av skratt och vemod och glädje.

En rolig berättelse är när en reflektion och beskrivning över mitt intresse för smink, huvudbonader och lösögonfransar :) Du fick verkligen till det när du skriver om din egen erfarenhet av "att måla om gamla möbler och att du har försökt att applicera den tekniken på smink... i ditt ansikte"... men att det inte fungerade 😃 Love it! Du är så fin och så underbar ändå och behöver inte förhöja dig med olika tekniker! Tack för brevet :)

Sänder även en kram till dig som kallar mig "ordkonstnär"... ta emot... här kommer kramen👐

Som någon skrev: "Björkarna ovan symboliserar kraften i ljus och värme som våren och sommaren för med sig... och som du nu behöver för att läka ihop ännu mer".

Kram till er alla - ni är fantastiska :)
NJUT NU AV PÅSKLEDIGHETEN 😍