Lena Jadekrantz

K...livet ut i livet
Närmare kommer vi inte just nu. Jag har beslutat för att göra ett sommaruppehåll med min blogg från och med idag. Jag kommer därför inte att göra dagliga inlägg här på bloggen. Men... jag misstänker misstänker att jag har svårt att hålla mig ifrån... ja, som ni vet så är det här med att skriva viktigt för mig.
Därför kommer jag i stället att göra spontana blogginlägg under sommarhalvåret. Vi måste ju njuta nu av att befinna oss utomhus och röra på våra kroppar. Plantera blommor, sjösätta båtar, fiska, promenera och kanske till och med springa, grilla och umgås med familj och vänner... ja det finns mycket att göra här framöver på den ljusa sidan av året :)
Den viktigaste och främsta orsaken till att jag kommer att göra spontana blogginlägg är att jag vill att du ska få följa mig även under sista delmomentet i min cancerbehandling, nämligen strålningen.  Vilka effekter kommer den få på min kropp, vad behöver jag göra, hur går mina tankar, ja jag ska snart börja jobba, vad känner och tänker jag där... många frågor finns fortfarande kvar att besvara. Många idéer finns fortfarande kvar för denna blogg😀
Mina blogginlägg kommer därför fr o m 1 juni 2018 att vara spontana och oregelbundna. Så är du intresserad av att löpande följa mig så kan du aktivera RSS-flödet. Du ska kunna klicka på ikonen med "radiosändning" som finns till höger på den vita huvudmenyn som finns vid mitt för-och efternamn. Bra dock om du kollar så du har RSS-läsare installerad på din dator. Kolla gärna med någon tekniskt kunnig om du har funderingar.
Min kropp och knopp har ju varit i fokus sedan det första trevande inlägget här på bloggen i december 2017. Syftet med bloggen har bl a varit att dela min resa med dig. Jag har fått oerhört många positiva och glada kommentarer från mina läsare.... tack snälla ni 😍. Dessutom har läsarantalet ökat mer och mer allteftersom tiden har gått... så otroligt roligt 😀. Jag har läsare från hela Sverige och det är fantastiskt roligt att ni vill följa mig :)
Om du i sommar ser mig shoppa i "människobyn", ropa ut ett bud på loppis/auktion eller ligga avslappnad på badstranden... elller rent av ser fundersam ut när jag handlar på ICA... så kom gärna fram till mig och fråga hur det går... och en kram är ju aldrig fel 🤗 Är du orolig att möta mig... det är ju det här med cancerskräcken i samhället... så kommer jag att ta hand om dig under vårt möte... var inte orolig :)
Nu tar jag nästan k...livet ut i livet 😍
 
 
Tack :)
Tänk att det finns en så stor cancerskräck i vårt samhälle. Cancer förknippas med död... men är det så? Har vi all fakta? Varje år får ca 9000 kvinnor bröstcancer varav ca 1500 kvinnor tyvärr har en dödlig utgång. Vi söker hela tiden information om rätt kost och motion, vi överöses i media... ja jag har nu fått boken Matfrisk... om mat som förebygger cancer... det står mycket intressant där! Bl a att det finns en stor cancerskräck i samhället och att det för läkare är svårt att ge råd om hur cancer ska förebyggas utan att skrämmas.
Utveckling av upptäckt och botemedel har ökat, det vet vi. Forskningen har gått framåt och behöver ständigt nya resurser för att förädlas och utvecklas vidare. Har du möjlighet skänk gärna en slant till cancerforskning! Det behövs!
Jag vet att det finns ett behov av att individualisera varje insats i cancerbekämpning. Detta innebär att specialdesigna mediciner utifrån varje indvids behov. Är det inte fantastiskt om vi kan komma så långt. Andelen cancerpatienter ökar. En förklaring är att upptäckten av cancer är bättre idag och framförallt mycket tidigare. Du själv är viktig här. Var observant, lär känna din kropp och kontakta sjukvården om du är orolig. Lev här och nu. Krångla inte till det med att vara rädd och orolig varje dag. Läs gärna om den pågående forskningen om bröstcancer, nämligen Karma- och karismastudien.
Hur som helst nu har det snart gått 6 månader sedan jag fick det slutliga cancerbeskedet... fast jag egentligen har misstänkt att det var något allvarligt redan i september... dvs 9 månader sedan... ja, det var en tuff höst... men det har även varit en tuff vinter och nu i vår börjar det lätta lite... jag börjar känna igen mig igen... orken kryper sakta tillbaka. 
Just nu vet jag att cytostatikan har gjort sitt jobb... cancercellerna har minskat. Jag har tydligen också gjort mitt jobb med vila, motion och kost. Operationen, dvs masektomin, innebar att området där cancerceller har funnits är bortopererade. Bra! Det som nu återstår är att jag nu ska strålbehandlas i sommar, fem veckor... fem dagar i veckan, dvs totalt 25 gånger... nu ska eventuella "fritt flygande cancerceller" i min kropp få en omgång... strålningen innebär att min trötthet och kraftlöshet kan komma tillbaka... jaja jag får väl ligga i en solstol i skuggan och bli serverad både kalla drycker och mat... det lär nog inte gå någon nöd på mig... men min familj får eventuellt jobba hårdare ett tag😍
Under denna sjukdomsperiod har mina vänner, kollegor och arbetskamrater, ja inte att förglömma min familj... varit så otroligt fantastiska. Tack till er alla 😘
Jag har fått stöd, besök, samtal och mail. Jag har blivit bjuden på luncher. Jag har fått blombuketter, varav några har jag publicerat här på bloggen. Jag har när jag minst anat något fått vykort med fantastiska texter. Jag har fått presenter i olika former, varav några är publicerade här på bloggen. Några av dessa fina presenter som jag ännu inte hunnit publicera här på bloggen finns nu i stället i bilden ovan. Ni här fantastiska och tack återigen😍 Inte att förglömma den gåva det är att du som läsare vill följa mig i min resa här på bloggen 😍
I den stora bilden ovan ser ni en vit ljuslykta från Majas Cottage där en stor del av priset går direkt till Barncancerfonden. Majas Cottage har samlat över 1.5 mkr till Barncancerfonden. Lyktan är oerhört fin och jag fick den från en fin kompis med familj 😍
Boken i övre högra hörnet samt presentkortet från Storytel kommer från två kollegor. Tack😀 En av dessa kollegor prickade även rätt när jag nyligen frick en sjal från Joy i ett kuvert. Mitt i prick... sjalen är jag... återigen ett tack 😀 mycket lik en sjal jag redan har 😀
Sist men inte minst så njuter jag nu när jag står i duschen... inte bara för att jag tycker att det är skönare att duscha utan hår... utan för att duschgelen ni ser ovan från Rituals ovan är helt ljuvlig... inte att förglömma den tillhörande bodylotion. Jag hade aldrig köpt dessa om jag inte fått prova på via gåvan... jag kommer handla på Rituals framöver... så är det bara... tack ni tre snälla arbetskamrater 😍
Jag kan säga att jag har blivit oerhört glad, jag har gråtit och saknat er så mycket!!!
Min plan är nu... att återgå till en förbättrad och uppdaterad version av Lena... från version 1.0 till version 2.0 👏
 
 
 
 
 
 
 
Ytligt och Djupt
Både ytligt och djupt har det varit här på bloggen sedan starten. Inlägg har även funnits kring god miljö, både på jobbet och i din kropp. Tankar som varit positiva och tankar på livet efter detta liv. Det är det jag har behövt skriva om och ventilera och dela med er. Jag har varit så tacksam för alla fina kommentarer som kommit och även goda tips på vad jag kan skriva om och som ligger i linje med min plan för denna blogg.
Inläggen har handlat om hur vi människor reagerar på stress och alla de fysiska och kroppsliga reaktioner vi får i en stressreaktion. Vi drar bl a upp axlarna för att skydda halsartären... vilket är en reaktion som är nedärvd. Hur viktigt det är med att förstå vår kropps funktioner och att neuroledarskap är framtiden. Jag har skrivit om en skola som lär barnen detta i ett tidigt skede och att de sedan har verktyg för livet att styra sig själva i olika situationer, de kan alltså bromsa olika reaktioner i tid bara genom att de förstår hjärnans funktioner.
Andra inlägg har handlat om att vi är olika personligheter, där har jag beskrivit disc-analys och de fyra färgerna som ska symbolisera olika beteenden. Syftet med analysen är att öka förståelsen för hur vi agerar och att vi då även visar större förståelse och respekt för varandra. Att vi bör "dra ner "på vår egen personlighet ibland för att fler i en grupp ska få blomma ut och komma till tals. Tiden... den är viktig i sådana här sammanhang. En-två sekunder kan vara en evighet för dig... men det är det inte för andra personer... som behöver den tiden som startbana. Låt tystnad och tid får vandra mellan er ibland. I ett sådant möte händer underbara saker.
Jag har skrivit om vikten av tid för återhämtning och därmed möjlighet till reflektion, analys och eftertanke. Vi är inte skapta för den mängd information som vi får idag. Hjärnan får aldrig vila. Vi måste boka in tid i vår almanacka för att landa och gå in i oss själva och... därmed bli trygga i oss sjäva.
Hur viktigt är det inte att varje människa får bekräftelse och även beröring. Det mer viktigt än vad du tror. Du är fantastisk i den skapelse du är! Du ska också värdesätta dig själv och även satsa på dig själv i form av förkovran, ha gärna en personlig plan... en egen målsättning vad just du själv vill uppnå. Sätt gärna en personlig utvecklingsplan tillsammans med din arbetsgivare så att du känner att du förädlas i din roll. Du är guld värd i din rätta form!
Men... det är tyvärr så att din "rätta form" justerar och anpassar sig till omgivningen och blir någon som inte alltid glänser. Vi har ju ett behov av att befinna oss i en flock. Där du tror att du får den rätta bekräftelsen, men det är inte alltid så. Ta en funderare nu i sommar hur viktigt det är för dig att synas, höras och få bekräftelse. Vilka är det du söker dig till. Hur talar du, vem tilltalar du, vilka tilltalar dig. Hur gör du för att söka kontakt och hur beter du dig i sociala sammanhang. Ja det finns många frågor och börja gärna i någon ände för att nå din egen visdom. Var det goda föredömmet. Gå inte till attack, se inte omgivningen som fiender, skyll inte på andra.... om så, då är det din egen inre rädsla som kommer... börja med dig själv.
Jag och mina hundar har promenerat mycket i vinter, så pass att jag är ganska så trött på mina promenader, som tur har jag haft cirkelträning en gång i veckan för att bibehålla den styrka jag en gång har byggt upp... bibehålla kanske är att ta i :) Jag har haft en kropp i nedbrytning samtidigt som jag har försökt att bygga upp kroppen (läs bibehålla) med lätta promenader och lätt cirkelträning. Bättre än inget tänker jag... men framförallt bra för cytostatikan... den jobbar nämligen bättre med starka vener och artärer. Nu är dessa delmoment överstökade och avklarade och jag är lättad... ja mycket lättad!
Att känna mig fräsch och fin är också viktigt, makeup och peruk... det har jag kommit långt på... vill inte se så enormt blek och sjuk ut. Lite färg här och där... det har verkligen hjälpt... behövde dock anpassa min gamla teknik med ny smink-teknik... det gick bra det också. En av mina läsare skickade en så underbart målande beskrivningen kring sminkteknik... hen hade ju som "sminkteknik" testat målartekniken som användes på stolarna som hen skulle måla om... alla skratt jag fått har varit så livgivande. Humor har tagit mig en bra bit på vägen!
Så småningom kunde jag delta på luncher och några after-works... så härligt! Jag har försökt finna svar på frågan... why me... och vad har jag själv kunnat gjort annorlunda? Medicinskt, kosten, stressen, imunförsvaret mm och alla dess effekter... ja jag kommer inte få svar på frågan... vilket läkarna redan sa till mig alldeles från början. Jag har bara en sådan biologisk uppsättning sa dem... jaha.... då får jag jobba därifrån i framtiden. Svårare ska man nog inte göra det! Att använda mitt sunda förnuft och inte låta något bli för mycket... varken av jobbet eller av godiset eller av annat...!
Sammanfattningsvis... ja jag har fått mycket kunskap under detta halvår, förhoppningsvis har jag delat med mig till er också... på så vis sprider vi detta vidare... tillsammans... är inte det medarbetarskap 😍
Jag blir nu starkare och starkare och det är så oerhört underbart härligt att känna att det här går åt rätt håll... även om allt ännu inte är klart!
Love U All 💖